onsdag 2 juni 2010

Den som spar han har... råd att köpa ännu mera Lego.

Elvin har under en tid, kanske några månader, sparat de mynt han ibland får av oss. Igår hade han fått ihop 345 kronor och skulle äntligen få köpa ett Star Wars-skepp. Han har varit riktigt tålmodig med sitt sparande. För ett tag sedan var han på vippen att ta ut allt han hade i spargrisen och köpa ett mindre skepp, men han lyckades lägga band på begäret och spara lite till så han kunde köpa ett större skepp.

Igår bestämde vi att vi skulle åka och köpa skeppet efter dagis idag. Som han har tjatat idag, som han har haft svårt att vänta och vad han har pladdrat hål i huvudet på sin dagisfröken under dagen. Så, när Sigrid kommit hem från jobbet rusade han upp ur soffan, tömde vi alla mynten i en plastpåse och så körde vi iväg till en affär och han grabbade direkt tag i den modell han valt ut på nätet. Vi gick till kassan och lade upp påsen med mynt, och kassörskan såg måttligt road ut när hon insåg att hon skulle behöva räkna allt för hand. Nåja, det gick ju ändå ganska snabbt.

Han hade knappt ro att äta upp middagen innan han började bygga, och på en timme hade han fått ihop hela skeppet. Han är helt fenomenal på Lego helt enkelt, vår lilla ingenjör.

Vad jag inte fattar är varför han vill va de onda i Star Wars hela tiden. Han gillar Darth Vader, Kejsaren, Darth Maul och droiderna, det måste ju för fan vara som att vilja vara cowboy om man leker cowboys och indianer (fast det gör väl inga barn längre), eller som att vilja vara USA när man leker Vietnamkriget (som en kompis till mig ville, han blev för övrigt polis). Well, jag får väl visa de gamla filmerna för honom när han blivit lite större och förklara att det är rebellerna som slåss mot det onda imperiet, som man ska hålla på.