söndag 29 maj 2011

Lunginflammation igen, dans och lite sång.


Suck, pust och fy, Elvin fick lunginflammation igen i veckan. Samma förlopp som förra gången kan man säga. Först feber och allmänt förkyld och trots att vi nu fått mediciner att inhalera så att luftstrupen vidgas, så gick skiten ned i lungorna och läkarna konstaterade, efter röntgen, en lunginflammation i onsdags. Nu är det alltså fjärde penicillinkuren det här året. Inte bra. Vi känner en viss oro över att han så lätt blir sjuk, men min analys är att han hamnat i en ond cirkel som inte är så lätt att bryta. Hans immunförsvar är försvagat av alla penicillinkurer och sjukdomar att han lätt smittas av virus som såklart är i omlopp på dagis, och sen har han svårt att bryta ned dem på egen hand. Ett sommarlov blir perfekt. Mycket utevistelse och inte lika mkt kontakt med smittade ungar inomhus på ett dagis.

Förra söndagen, när han faktiskt hade feber och ont i örat, så hade Elvin sin länge emotsedda dansuppvisning i Kulturens hus tillsammans med dansgruppen Exiled dance crew. Han hade sett fram mot det så himla mycket att vi helt enkelt valde att proppa honom full med Ipren så att han kunde delta. Han var strålande, peppad och fokuserad och det var en fröjd att se honom leva ut på scenen. Han följde numret, dansade för allt vad han var värd och det lyste om honom efteråt, trots att han var sjuk. Hoppas innerligt att han vill fortsätta med dansen till hösten, vilket allt tyder på. Det verkar passa honom så bra. Han får lyssna på musik och röra sig och det är ingen som bufflar och bråkar med honom.

Vina börjar bli riktigt bestämd av sig, hon domderar och gapar och nu kommer nog den svåra trotsperioden med stormsteg gissar jag. Dags att plcoka fram the fast food language igen, d.v.s. bekräfta, med emfas det hon vill, så att hon förstår att jag förstår. Tycker det funkar riktigt bra och oftast blir utbrotten korta och ganska enkla att avleda till annat efter att jag bekräftat ordentligt.

Idag har vi en seg söndag, men jag måste nog åka in och jobba några timmar. Allt vabbande i veckan gör att jag ligger efter med ett sommarprogram som måste va klart snart. Helst innan jag åker till Orlando i mitten av nästa vecka.

En bild på hur Elvin såg ut på dansföreställningen ska vi såklart oxå visa.