torsdag 4 november 2010

Talets gåva

Vinas tal och kommunikation i övrigt har verkligen tagit stormsteg den senaste tiden. Hon förstår väldigt mycket av vad vi säger, kan lätt gå och hämta det man ber henne om, ta fram saker själv, lägga tillbaka dem och tydligt svara på ja- och nejfrågor. Många nya ord kommer varje vecka och det är ett sant nöje att följa henne. Vissa ord är så gulliga att vi inte vill rätta henne. Tandborste är "bah-tush" och det är alldeles för fint för att att hon ska behöva vränga tungan till ett trist ord som tanborste.

I videon syns ett underbart exempel på hennes vilja att klara saker själv. Denna nedärvda överlevnadsinstinkt har kickat in rejält och man får vackert sitta bredvid tills hon ledsnar och tar emot hjälpen.

Hon verkar trivas riktigt bra på dagis, inga som helst problem att lämna henne och pedagogerna nämner inget om svårigheter. Skönt.

3 kommentarer:

farmor sa...

Vilken härlig vilja hon har. Den tjejen sätter sig ingen på. Härligt att hon kan uttrycka så mycket med kroppsspråket också. Det har verkligen hänt mycket sedan vi träffades för en månad sedan. Skönt att dagis funkar så bra, det måste vara en omställning för dem i den där åldern. Hoppas nu att hon accepterar bilåkningen också så det inte blir så jobbigt att köra ner till begravningen.'Vi ses på torsdag kväll
Kram Farmor

Anonym sa...

Ja syster sluta tjata! Hon kan ju så fantastiskt bra själv! Tänk att det så tidigt kändes att detta inte är en dam som tar någon skit, trots att jag träffar henne alltför sällan...
Längtar att få se henne till jul:)
Kram

farmor sa...

Finns det flera ögonblickdbilder att lägga in kanske...??
Kram Farmor