tisdag 28 april 2009

Nytt liv

I förrgår föddes vår dotter. En helt otrolig, fantastisk, stark, uppfyllande, överväldigande o härlig känsla. Jag grät så det skvalade! Det är verkligen otroligt när ett barn föds. På en sekund ska de börja andas, man klipper navelsträngen, de sköljs över av den största adrenalinkicken de någonsin kommer att få i livet. Snacka om maxat!

Vi åkte hem redan igår eftersom allting gått så bra. Hon ammar för fullt, Sigrid mår bra, o vi längtade efter Elvin. Han var hos mormor i Råneå o hade tydligen väldigt bråttom hem när han fick höra att vi var hemma. Han har varit full av andakt när han tittat o hållit i lillasyster, o verkar faktiskt lite tagen av storheten.

Lillasyster sover väldigt lite under dagarna o har hittills somnat först vid 2-3 tiden på natten. Hon kämpar o stånkar, vill bara suga hela tiden. Hon är en riktigt "sobaprok", ett uttryck på Överkalixmål som betyder ungefär mjölkkalv. Hon verkar ha en hel del temperament o finner sig inte i att bara ligga o titta på omgivningen. Hon vill ha bröst eller finger att suga på, vilket såklart gör att Sigrid mer eller mindre sitter fast i henne. Jag kan tidvis erbjuda ett finger, men man vill ju att mjölken ska strömma till o då är det lika bra att hon suger på brösten så mycket Sigrid pallar. Det gör ont just nu.

Namn har vi inte bestämt säkert ännu. Vi har ett namn som vi går o smakar på. Får se om det käns rätt!

1 kommentar:

farmor sa...

Nu har ni två söndagsbarn om jag inte minns fel.
Söndagsbarnet är sött och snällt
har det alltid bra
får det dom vill ha
ser in i framtiden
lyckas i nästan allt
har fantasi
är livsnjutare
Bådar gott!! eller hur?