onsdag 18 november 2009

Grisvaccinet

Nu har både Elvin o Vina tagit den första av två sprutor mot "Den Nya Influensan". Det har ju varit ett väldigt hattande bland beslutsfattarna kring vilka grupper som egentligen ska få vaccinera sig. Först i veckan beslutades att även barn från 6 månader skulle få ta sprutorna, men det beslutet verkar vara kontroversiellt i vissa landsting har jag läst. Bl.a Västerbotten vill avvakta ordentliga undersökningar för att veta hur ffa äggproteinet kan påverka så små barn. Vid den åldern är det många bebisar som aldrig ätit ägg, således vet man inte om de kan få allvarliga allergiska reaktioner av vaccinet.

Jag tog saken i egna händer igår när jag läste om detta o gav Vina lite äggröra. Det hände ingenting så det kändes lugnt att gå till BVC o ta första sprutan. Mindre roligt blev det ikväll då hon blev hängig, fick lite feber o kräktes rejält. Undrar hur detta kommer påverka vårt sovprojekt?

Elvin, som fick sprutan förra veckan var helt opåverkad o det var ju skönt. Om tre veckor är det dags för spruta nummer två.

Inga kommentarer: