måndag 27 juli 2009

Vina tre månader

Igår fyllde Vina de magiska tre månaderna. Hon firade stort genom att få sin första förkylning! Hon är täppt i sin lilla näsa o har lite svårt att amma o hon hostar o snorar lite. Verkar inte va svininfluensan gudskelov!

I all litteratur o i alla forum nämns tre månader som en magisk gräns för spädbarns utveckling. De ska bli kvitt eventuell kolik o helt enkelt landa som mognare små människor. Vet inte om just den gränsen var så magisk för Vina, men hon hr ju helt klart blivit lugnare de senaste veckorna, kanske rent av senaste månaden. Det börjar bli lite rutiner: Vaknar o pratar är glad o nyfiken i en timme kanske, sen blir hon trött o måste sova vilket hon gör i kanske en halvtimme. Ammar o sen börjar liksom cykeln om igen då vi bär henne i bärsjal, lyssnar på musik jollrar på sängen, tittar på mobiler o så sova igen efter ett tag. Hon sover väl ungefär tre-fyra gånger/dag mellan 20 minuter o två timmar beroende på hur väl vi lyckas söva om henne då hon vaknar upp.

Vi får se hur detta inlägg ser utom tre månader då hon är ett halvår!

1 kommentar:

farmor sa...

Tråkigt att ni också skulle bli förkylda. Vet vi att vi inte haft svininfluensa? Fattar inte hur myndigheterna tänker sig scenariot eftersom man inte behöver söka läkare om man har lindriga symptom. Hur ska de då ha koll på vilka som har H1N1? Hur kan vi veta om vi har det? Är det inte sent att vaccinera i oktober om många svenskar är sjuka redan nu och tusentals britter redan påverkar samhällsfunktionerna.
Jag tror de kör ett spel för gallerierna.
Hur gick det med maskfamiljen? Naturvetaren Elvin har en kreativ och fantasifull sida också, ja det konstaterade du - båda hjärnhalvorna.
Nu har vi ställt in dumprarna för i år. Mia kom med din lilla kälke som stått i deras källare och fått patina med åren. Får bli museiföremål eller ???
Kram från farmor