fredag 3 juli 2009

Gunga o sjunga

Igår kväll blev Vina kinkig o jag upplevde henne till en början som arg. På riktigt arg. Nåväl, jag lindande henne o la henne i bärsjalen o fick ta ett av många gungasjunga-pass. Nån gång/dag brukar vi väl lugna o söva henne på detta sätt, med radiobrus, lindad i bärsjal o sång o gung. Hon somnar oftast efter en stund, ju kinkigare hon va innan man fick igång allt desto längre tid tar det. Hörselkåporna behöver jag sällan använda numera. Kan man ligga steget före o söva henne innan hon går i spinn så är mycket vunnet. Det går snabbare o utan skrik.

Nu tycker jag ändå att hon mognat en hel del. Hon har bra vakenperioder då hon kan sitta o prata med oss, titta på babygymet o mobiler av olika slag. Men hon vill inte ligga själv nån längre stund. Hon är väldigt charmig när hon går igång o prövar rösten i turtagningar med oss eller Elvin.

Idag är en ny dag, vi får se hur den utvecklar sig!

P.S Zara, jag är ledsen att jag sjöng fel text på låten, men det är inte helt lätt att va fokuserad när man har en skrikande bebis som man bumpar i rumpan, samtidigt som man filmar, gungar o sjunger ;) D.S

2 kommentarer:

farmor sa...

Min högtalare är inte av högsta kvalitet så jag uppfattade inte det sövande i din sjunga-gunga film.
Tack och lov verkar Vina uppskatta det iallafall. Undrar hur ni kommer att minnas den här jobbiga
perioden?
För mig är det roligt att följa utvecklingen på det här sättet. Jag kan gå in och titta när det passar mig och ni kan lägga in bidragen när ni har tid, den nya tekniken är inte dum!! Alltid en tröst när 50 mil skiljer oss åt.
Kramar från Farmor

Niklas sa...

Jag kan inte heller uppfatta det sövande i att en vuxen karl skrålar, högt radiobrus, skumpande i en sjal o bumpad i rumpan, men det kan Vina. Annars skulle vi ju inte idas hålla på...
Hon somnar inte alltid, ibland kommer hon bara till ro, o man kan sluta sjunga o dansa. Hon kan ligga o titta i sjalen ett bra tag om man går runt o gör något.