torsdag 7 maj 2009

Börjar bli lite rutiner

Vina sover ändå hyfsat på nätterna. Visst, Sigrid vaknar ju o ammar flera gånger/natt, men Vina är nöjd o blir inte ledsen eller arg.

Överhuvudtaget så mår hon bra o är nöjd när hon får det hon behöver. Vi bär henne mycket, har henne lindad en hel del, hon får amma när hon vill o vi låter radion stå på brus när hon är kinkig. Det är nästan kusligt vilken effekt det ljudet har, det lugnar henne verkligen.

Hon är jättesöt o mjuk o go o Elvin har sagt att han skulle vilja ha ett täcke som är lika mjukt o lent som Vina!!

Vi håller på att leta gungor av olika slag som kanske skulle kunna simulera känslan hon får av att bli buren, för att avlasta oss en del. Vi får se vad vi hittar o hur mycket pengar vi vill lägga ned. Återkommer med resultat.

Jag ringde Socialstyrelsen igår men fick inte tag i rätt personer. Ska försöka igen. Jag vill verkligen veta vilka vetenskapliga belägg det finns för att risken för PSD ökar om man lindar barnet.

2 kommentarer:

Sara sa...

visste inte att socialstyrelsen rekommenderar att man ej ska linda spädbarn. som sagt, här i usa är det ju som du vet helt tvärt om. alla lindar, och barnläkarna rekommenderade oss att göra det. på sjukhuset gjorde de det osv.
när det gäller andra saker tycker jag usa brukar vara mer försiktiga. tex får man inte dricka minsta lilla när man ammar, man ska amma minst ett helt år osv.
återkom om du får veta svaret på lindningsfrågan.

Unknown sa...

Låter ju som en ganska grov varning om de påstår att det leder till plötslig spädbarnsdöd. Speciellt grovt också om de inte har något belägg för det, de verkar ju vara ena riktiga klåpare isf. Vad du är duktig som går till botten med saker! Är det en journalistarbetsskada möjligen, eller är det bara att du råkar vara vettig och lagom kritisk?