lördag 16 maj 2009

Tungt

Satt o läste några av mina inlägg o det kändes som om det är på sin plats att vara ärlig. Det är tungt ibland. Vina kräver verkligen omvårdnad hela dagarna, o kvällarna är allra mest intensivast. Skulle vi inte haft de tekniker vi nu använt oss av skulle det varit riktigt jobbigt, precis som det var med Elvin.

Jag känner trots allt en trygghet i att vi kan häva de allra flesta skriken o sammanlagt blir det ju inte mer än kanske 10 minuter skrik om dagen, det är ju bara det att vi inte får en lugn stund. Hon sover korta perioder, vaknar lätt o då är det bara att plocka upp, vyssja o bära tills hon smådåsar till. Bäst sover hon i bärsjalen.

Nätterna är dock ganska lugna. Inatt sov hon mellan 23-03 o det är inte fy skam. Sen äter väl Vina några gånger per natt, men somnar oftast om av sig själv efter det.

Ibland får man ändå lust att bli behaviorist. Alltså låta henne skrika så att hon inte vänjer sig vid att hon får som hon vill varje gång hon skriker. Liksom lära henne att skrik inte hjälper o därmed få henne att sluta skrika. Forskning har dock entydigt visat att det är helt fel metod. Så små barn kan inte lära in ett beteende o dessutom har det visat sig att barn som blir upplockade o burna när det skriker, snabbare mognar o hittar trygghet o lugn.

Jaja, nu ammar hon, o snart är det väl bara svinga upp henne i sjalen igen!

Inga kommentarer: