måndag 11 maj 2009

Miracle Blanket


Idag fik vi vår specialfilt fån USA (www.miracleblanket.com). Den är specialdesignad för att linda barn o rekommenderas av barnläkare i USA. Den är enkel att använda o verkar sitta kvar på ett bra sätt. Det är viktigt när man lindar barn att inte filten lossnar o liksom glider upp över ansiktet. I första hand därför att barnets Rootingreflex (att söka bröstet o vilja äta) stimuleras om något stryker mot kind eller haka, men oxå för att ett sovande barn ju kan få lite svårt att andas om filten glider upp över ansiktet.

Självklart lindar vi inte Vina hela tiden, utan bara när hon ska sova eller verkligen behöver komma ned i varv. I kombination med radiobrus i bärsjalen funkar det jättebra. Hon somnar eller ligger lugnt, o vi kan sen lägga henne i vår gunga o sitta i soffan o ta det lite lugnt. En stund.

Vi tror att hon fått s.k. Torsk på tungan o ska kolla med BVC imorn. Det är vanligt o Elvin hade oxå det. Man brukar pensla lite blå medicin o så går det över. Det är nån form av svamp om ska behandlas, mer vet jag inte.

3 kommentarer:

marla sa...

Vilka tips man får! Perfekt.

farmor sa...

Din moster Mia som står här bredvid hälsar att några teskedar Vichyvatten efter maten kan hjälpa och färgar inte av sig på fina kläder. Vi är hos mormor och visar bloggen och dricker kvällste. Mormor hälsar också.
Kram

Niklas sa...

Vi provade Vichyvatten när Elvin hade det o det hjälpte inte. Kanske ska prova med Vina, men jag tror det går bet. Man får en blå vätska av BVC som man penslar på. Det ser för roligt ut, men funkade snabbt på Elvin.